Geschiedenis

VB 1 op het droge

VB 1, het eerste schip van het bedrijf

Het bedrijf is opgericht in April 1971 door Dhr. W. van Splunder en zijn echtgenoot Wilhelmina van Splunder van Belzen. Met de aankoop van het eerste bootje "schol", genaamd VB 1 was de oprichting van het bedrijf een feit. Toen het bedrijf opgericht was waren er in Vlissingen-oost nog maar een gering aantal bedrijven actief dit waren de Kon. Maatschapij de Schelde, Hoechst , Total Raffinaderij, Pechiney Nederland, en de NV Haven van Vlissingen. In het jaar 1971 werd het eerste stuk kade gemaakt, die nu de Container Kade is genaamd.

Het meren en ontmeren van zeeschepen waren toen niet alleen de werkzaamheden die werden uitgevoerd, zo werden er ook mensen geleverd om Stuwadoors activiteiten uit te voeren.Er werden ook treinen en schepen gelost en geladen. Schepen zeeklaar gemaakt voor een zeereis, taxi gereden met mensen, kantoren schoongemaakt, etc. Al met al er werd van alles aangepakt in de eerste tien jaar na oprichting van het bedrijf.

In de jaren daar op volgend werd er steeds meer en meer gespecialiseerd in het meren en ontmeren van schepen en offshore pontons, de dienstverlening naar de scheepvaart werd steeds meer uitgebreid. Vanaf de oprichting tot en met begin jaren tachtig werd er veel gewerkt met mensen in dagdiensten oproepkrachten. Na deze periode en door uitbreiding, mede i.v.m. de continuiteit is het bedrijf overgegaan naar een vol continue dienst met vaste mensen in loondienst. Sinds enkele jaren zijn wij een erkend leerbedrijf SBB (Zie ook het Erkennings document).

Op dit moment wordt het enerverende bedrijf geleid door de zoon van de oprichter.

Bezoekadres